Presenteerde het coronadashboard dinsdagmorgen nog 3,1 miljoen gezette vaccins, inmiddels staat de teller op 3,9 miljoen. Daarmee is het vaccinatietempo bijna verdubbeld en krijgt elke 0,5 seconden iemand een prik.

Op het coronadashboard presenteert het ministerie van Volksgezondheid het aantal gezette vaccinaties, maar dit getal was sinds zaterdag niet meer bijgewerkt. De cijfers zijn inmiddels weer actueel.

Er waren nog twee factoren waardoor de telling achterliep op het werkelijke aantal gezette vaccins. De AstraZeneca-vaccinaties aan 60- tot 64-jarigen zijn tien dagen lang niet meegeteld terwijl deze wel gezet werden.

Verder laat een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten dat het RIVM de verspilling van vaccins overschatte. Eerdere berekeningen gingen uit van een verspilling van 5 procent, maar met terugwerkende kracht is dat naar beneden geschroefd naar 1 procent.

Het aantal geplande prikken tussen 12 en 18 april ligt op 757.719. Daarmee krikt het tempo op van één gezette prik per 0,9 seconde naar één gezette prik per 0,5 seconde.