Blijf hier op de hoogte van het laatste coronanieuws in binnen- en buitenland.
Wereldwijd 4 miljard vaccins toegediend
Er zijn wereldwijd officieel 4 miljard prikken tegen COVID-19 toegediend, zo blijkt donderdagavond uit data van de Johns Hopkins University. Het merendeel van de prikken werd gezet door China (1,6 miljard), gevolgd door India (450 miljoen) en de Verenigde Staten (343 miljoen), zo blijkt uit data van het internationale coronadashboard. Ook Brazilië (131 miljoen) en Duitsland (90 miljoen) hebben al veel doses toegediend.

Wereldwijd zijn bijna 200 miljoen besmettingen vastgesteld. Het dodental is de 4,2 miljoen gepasseerd. De Verenigde Staten, India en Brazilië zijn statistisch gezien het zwaarste getroffen. Het drietal landen kreeg samen zo'n 85 miljoen coronagevallen te verduren en betreurde bijna 1,6 miljoen doden.
één uur geleden
Skateboardster Jacobs als eerste Nederlander weg uit quarantainehotel
Skateboardster Candy Jacobs heeft vrijdag als eerste Nederlandse sporter het quarantainehotel in Tokio verlaten. De Limburgse is nu op weg terug naar huis. Lees hier verder.
5 uur geleden
Verenigde Staten willen iedere pas gevaccineerde beloning van 100 dollar geven
De Amerikaanse president Joe Biden wil dat alle Amerikanen die de komende tijd hun coronaprik inplannen en ophalen een beloning krijgen van 100 dollar. Voor de actie zou een bedrag van 350 miljard dollar zijn gereserveerd.

Het zou gaan om een "extra stimulans" om het aantal ingeënte inwoners sneller te laten stijgen. Biden roept Amerikaanse staten en gemeenten op om het bedrag zo snel mogelijk te verstrekken.
5 uur geleden
Avondklok in populaire Catalaanse steden wordt verlengd
De avondklok in de Spaanse regio Catalonië wordt verlengd. In onder meer de populaire badplaatsen Salou en Sitges en hoofdstad Barcelona blijft het tot en met volgende week vrijdag verboden om tussen 1.00 uur en 6.00 uur buiten te zijn.

De plaatselijke rechtbank oordeelde dat de avondklok, die al twee weken van kracht is, verlengd mag worden. Hiertoe werd besloten vanwege de druk op de plaatselijke ziekenhuizen als gevolg van het stijgende aantal besmettingen.