Blijf hier op de hoogte van het belangrijkste coronanieuws vanuit binnen- en buitenland.
Vier mensen hebben waarschijnlijk verkeerd coronavaccin gekregen
Vier mensen hebben vorige week vrijdag waarschijnlijk het verkeerde vaccin tegen COVID-19 gekregen op de priklocatie in Middenmeer, in de kop van Noord-Holland. Ze zouden Moderna toegediend krijgen, maar waarschijnlijk werden ze ingeënt met het AstraZeneca-vaccin. De GGD weet niet wie de vier zijn en benadert daarom alle mensen die rond de tijd van de fout een prik hebben gekregen. Het gaat om bijna driehonderd personen.

Volgens GGD Hollands Noorden was het waarschijnlijk een menselijke vergissing. Die kwam aan het licht toen de vaccinatielocatie vrijdag aan het einde van de dag vier AstraZeneca-vaccins tekortkwam.
over 2 dagen
New York en Maryland schrappen coronamaatregelen na hoge vaccinatie- en lage ziekenhuiscijfers
New York en Maryland schrappen de coronamaatregelen vanwege de gunstige coronacijfers in de staten. In New York worden de maatregelen per direct geschrapt, Maryland kondigde aan dit per 1 juli te doen, schrijft CNN.

Ongeveer 70 procent van de inwoners van New York is minstens één keer gevaccineerd. Dat is ook terug te zien in de coronacijfers: waar op het hoogtepunt nog ongeveer 48 procent van de afgenomen tests positief bleek, is dat nu gedaald naar nog geen 1 procent, blijkt uit cijfers van Johns Hopkins University. De staat laat daarom de maatregelen per direct los. Het is nog wel verplicht om een mondmasker te dragen in bijvoorbeeld het ziekenhuis en het openbaar vervoer.

Maryland wacht nog even met het schrappen van de maatregelen en wil dit per 1 juli gaan doen. Het is vanaf die datum bijvoorbeeld niet meer nodig om in het openbaar een masker te dragen.