Blijf hier op de hoogte van het belangrijkste coronanieuws vanuit binnen- en buitenland.
Suriname weer in lockdown tijdens feestdagen
Omdat het aantal positief geteste mensen in Suriname nog niet echt daalt, blijft de regering het middel van de lockdown inzetten. Zowel op Moederdag als aanstaande donderdag als het einde van de vastenperiode wordt gevierd, moeten de Surinamers thuisblijven. Ook op andere komende nationale feestdagen zal het land op slot gaan, heeft minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin zaterdagavond tijdens een digitale persconferentie bekendgemaakt.

Deze zaterdag stond de teller stil bij 87 positieve gevallen, vrijdag waren dat er 117. Het beleid is om zoveel mogelijk positief geteste mensen buiten de ziekenhuizen te isoleren. Daardoor kunnen de mensen die echt ziekenhuiszorg nodig hebben die zorg wel krijgen. Net als in veel andere landen zal ook in Suriname de reguliere zorg op een lager pitje komen te staan om de Covid-zorg uit te breiden, aldus Ramadhin.
over 2 dagen
Man uit Californië fraudeert met coronasteun en koopt drie dure auto's
Met behulp van het Payment Protection Program kunnen kleine bedrijven in de Verenigde Staten aanspraak maken op gunstige leningen om salaris en basisuitgaven te kunnen betalen ten tijde van de coronapandemie. Een 38-jarige man uit Californië deed echter iets anders met het geld. Hij sloot frauduleuze leningen af ter waarde van vijf miljoen dollar en kocht daarmee drie dure auto's; een Ferrari, Lamborghini en een Bentley. Ook gebruikte hij het geld om op luxe vakanties te gaan en zijn persoonlijke rekeningen te betalen. Hij werd vrijdagochtend gearresteerd en later op de dag op borgtocht vrijgelaten.
over 2 dagen
Onderzoek naar aanrijding door politiebus bij betoging Barneveld
Tijdens de demonstratie tegen het coronabeleid in Barneveld heeft een politiebusje een man aangereden op een zebrapad. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de aanrijding wordt onderzocht. Hoe de man er aan toe is, kon ze niet vertellen. Omroep Gelderland signaleerde zaterdagavond dat op sociale media beelden van de aanrijding rondgaan. Het politievoertuig remde wel, maar niet op tijd.

De demonstratie in de Gelderse plaats draaide uit op onlusten. Volgens de politie zocht een minderheid van 80 tot 100 demonstranten de confrontatie op. Ze bekogelden agenten onder meer met stokken en stenen.
over 2 dagen
Curaçao versoepelt maatregelen tegen COVID-19
Vanaf dinsdag worden de coronamaatregelen in Curaçao versoepeld. Dat heeft de regering zaterdagmiddag bekendgemaakt. De kentekenregeling en autoloze zondag worden afgeschaft, waardoor automobilisten weer zeven dagen per week de straat op mogen in plaats van twee op basis van hun kenteken. Ook worden de beperkingen op bouwactiviteiten opgeheven, kan er (met restricties) weer gesport worden in fitnessruimtes en sportscholen, gaan kapsalons en schoonheidssalons weer open, en worden de tijden om naar het strand te gaan verlengd. De avondklok blijft nog wel gelden. 

Het aantal coronabesmettingen op het eiland neemt flink af, evenals het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis. Vanuit de toeristische sector werd vorige week geklaagd dat de versoepelingen te langzaam verlopen. Volgens de regering wordt er met beleid versoepeld, om te voorkomen dat er later toch weer striktere maatregelen moeten worden genomen.