Blijf hier op de hoogte van het belangrijkste coronanieuws vanuit binnen- en buitenland.
Rusland meldt grootste aantal infecties sinds februari
Rusland heeft vandaag 14.723 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat is het grootste dagelijkse aantal sinds 13 februari. Het land heeft onlangs de heropening van speciale COVID-19-ziekenhuizen aangekondigd om de groeiende toestroom van patiënten aan te kunnen.

Van de nieuwe coronagevallen waren er 7.704 in Moskou, aldus de gezondheidsautoriteiten. De laatste keer dat er in de Russische hoofdstad meer besmettingen waren geregistreerd was 24 december.

Burgemeester Sergey Sobyanin van Moskou meldde gisteren dat hij een 'niet-werkweek' invoert om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het werk in de Russische hoofdstad komt tussen 15 en 19 juni goeddeels stil te liggen.

Verder moeten alle horecagelegenheden in Moskou tot 20 juni elke dag om 23.00 uur sluiten. Ook gaan alle speelplaatsen en sportveldjes in de parken voorlopig op slot.
een paar seconden geleden
ME beëindigt feest in Deventer
De politie heeft met hulp van de Mobiele Eenheid afgelopen nacht een einde gemaakt aan een illegaal feest in Deventer. Dat feest vond plaats in een leegstaand pand. De ME was erbij geroepen omdat er volgens een eerste schatting tussen de tweehonderd en driehonderd mensen binnen waren.

Alle in- en uitgangen werden geblokkeerd en alle feestgangers kregen een bekeuring. Dat waren er in totaal 261. Verder is professionele muziekapparatuur in beslag genomen, meldt de politie.
5 minuten geleden
Dagelijkse besmettingen België onder de duizend 
Het aantal coronabesmettingen in België is voor het eerst weer onder de duizend per dag gezakt, meldt gezondheidsinstituut Sciensano. Tussen 3 en 9 juni zijn dagelijks 984 nieuwe besmettingen met het coronavirus in het land geregistreerd. Het gaat om een daling van 38 procent ten opzichte van de week daarvoor. In totaal raakten in België sinds het begin van de pandemie ruim een miljoen mensen geïnfecteerd.

Van de 41.800 testen die de afgelopen week werden afgenomen was 2,9 procent positief, een daling van 1,2 procent. Volgens berekeningen van het gezondheidsinstituut is het zogeheten reproductiegetal gedaald tot 0,77. Dat wil zeggen dat honderd mensen die het virus hebben opgelopen gemiddeld 77 anderen besmetten. Dat betekent dat de epidemie aan kracht inboet.
5 uur geleden
Braziliaanse president beboet vanwege niet dragen mondkapje
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft opnieuw een boete gekregen omdat hij tijdens een evenement geen mondkapje droeg. Ook zijn zoon en parlementslid Eduardo Bolsonaro en minister Tarcísio Gomes de Freitas van Infrastructuur ontvingen een bon van 555,71 real (ongeveer 90 euro), meldt de Braziliaanse krant Folha de S.Paulo zaterdag. Het drietal had geen masker op tijdens een motorrally in São Paulo waarbij duizenden aanhangers van Bolsonaro aanwezig waren.

De gouverneur van de staat São Paulo, João Doria, is een van de rivalen van de huidige president en een mogelijke tegenstander bij de verkiezingen van 2022. Tijdens een toespraak in het Ibirapuerapark sprak Bolsonaro, die het coronavirus vanaf het begin heeft gebagatelliseerd, zich wederom uit tegen het gebruik van mondkapjes en andere coronamaatregelen.

Bolsonaro werd ruim drie weken eerder ook al beboet vanwege het niet dragen van een mondkapje bij een evenement.