Blijf hier op de hoogte van het belangrijkste coronanieuws vanuit binnen- en buitenland.
over 3 dagen
Aantal zelfverklaarde zangers en zangeressen gedijt bij 'Duncan-effect'
Het aantal zangers en zangeressen in Nederland loopt al jaren gestaag op. Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel (KVK) waren het er begin dit jaar meer dan vierduizend. Zangscholen herkennen het beeld dat van zingen je beroep maken in populariteit toeneemt. Daarbij gooide het coronavirus een tijd lang roet in het eten, maar met het Eurovisie Songfestival in Nederland wordt gehoopt op een nieuw 'Duncan-effect'.
over 3 dagen
Ministerraad na nieuwe versoepelingen ook weer fysiek bijeen
Na bijna twee maanden digitaal vergaderen komen de ministers vrijdag weer zelf naar het ministerie van Algemene Zaken voor de wekelijkse ministerraad. "In het licht van de verbeterende situatie heeft de minister-president besloten dat de vergaderingen vanaf deze week weer fysiek plaatsvinden", laat een woordvoerder van demissionair premier Mark Rutte weten.

Eind maart ging het demissionaire kabinet uit voorzorg "voorlopig" op vrijdag digitaal vergaderen. Aanleiding was de besmetting met het coronavirus van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) en kort daarna van minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken).

Dat de ministerraad vanaf het begin van de coronacrisis een dik jaar geleden gewoon fysiek bijeen bleef komen, deed bij sommige virologen wel de wenkbrauwen fronsen. Volgens Rutte was een digitale ministerraad "heel lastig" vanwege het staatsgeheime karakter van de vergadering. In andere landen was het wel al lang mogelijk.
over 3 dagen
Oostenrijk schrapt quarantaine voor tientallen landen, maar niet voor Nederland
Oostenrijk laat vanaf woensdag mensen uit tientallen landen toe zonder dat ze verplicht in quarantaine moeten vanwege het coronavirus. Voor een vijftal landen met een hoger risico, waaronder Nederland, blijven de strenge regels nog van kracht. Die mensen moeten een negatief testbewijs kunnen laten zien en vervolgens vijf dagen in quarantaine. Op de vijfde dag worden ze getest en als die uitslag negatief is, mogen ze uit quarantaine.

De versoepeling geldt wel voor reizigers uit onder meer Duitsland, België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Bulgarije, Portugal, Spanje, Griekenland, Tsjechië, Hongarije, Nieuw-Zeeland en Noorwegen. Mensen uit deze landen moeten nog wel een recent negatief testresultaat, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat ze onlangs zijn hersteld van het virus laten zien als ze aankomen in Oostenrijk.