Blijf hier op de hoogte van het belangrijkste coronanieuws vanuit binnen- en buitenland.
Britten mogen binnenkort weer knuffelen
Britse familieleden en vrienden mogen elkaar binnenkort weer knuffelen, als het aan de Britse regering ligt. Het is een van de versoepelingen van de coronamaatregelen die premier Boris Johnson morgen zal aankondigen, aldus minister voor Kabinetszaken Michael Gove.

Volgens het Britse stappenplan om uit de coronalockdown te komen, is het de bedoeling meerdere regels over sociale contacten vanaf 17 mei op te heffen. In huis mogen zes mensen of twee huishoudens elkaar dan ontmoeten. Daarnaast kunnen restaurants, cafés en pubs hun klanten weer binnen bedienen. Ook bioscopen, musea en theaters zouden de deuren mogen heropenen.
een paar seconden geleden
Kabinet en OMT overleggen weer op Catshuis
Demissionair premier Mark Rutte komt aan bij het Catshuis voor een overleg over de coronamaatregelen. Een deel van het demissionaire kabinet praat met deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT) over de verdere versoepelingen van de coronamaatregelen. Dinsdag geven Rutte en Hugo de Jonge weer een persconferentie, waarin ze aankondigen of de volgende stap van het zogenoemde openingsplan genomen kan worden.
een paar seconden geleden
BioNTech in zee met Chinese distributiepartner voor vaccinproductie
Het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech heeft een samenwerking gesloten met het Chinese Sjanghai Fosun Pharmaceutical Group. Dat bedrijf gaat in China jaarlijks tot 1 miljard doses van het door BioNTech ontwikkelde coronavaccin produceren. Tot nu toe was Fosun alleen distributiepartner van BioNTech.
een paar seconden geleden
RIVM meldt 6.704 positieve tests, minder dan weekgemiddelde (7.529)
Het RIVM meldt vandaag 6.704 nieuwe positieve coronatests. Dat aantal is kleiner dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (7.529). Gisteren meldde het RIVM 7.521 positieve testuitslagen.

Verder meldt het instituut slechts vier coronagerelateerde sterfgevallen. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur overleden; er kan vertraging zitten tussen de datum van overlijden en de meldingsdatum.
één uur geleden
Tientallen boetes uitgedeeld bij illegale feesten in Amsterdam en Zeeland
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag zowel in Zeeland als in Amsterdam een illegaal feest beëindigd. Tientallen feestgangers zijn op de bon geslingerd voor het overtreden van de coronaregels.

In Zeeland ging het om een feest op een parkeerplaats aan het Veerse Meer. Er waren ongeveer vijftig jongeren bij aanwezig, laat de politie weten. De feestvierders maakten er een rotzooi van: langs het meer lagen glasscherven, bierkratten en ander afval. Ook werden bierflessen in het water gegooid. De politie schreef twaalf bekeuringen uit. Ook moest een aantal jongeren onder toezicht van agenten de rommel opruimen.

Bij een bedrijfspand in Amsterdam kregen 43 feestgangers een boete, omdat ze zich niet aan de coronaregels hielden. Hoeveel mensen daar bij elkaar waren gekomen, is niet duidelijk. "Tegen de organisator wordt bestuurlijk opgetreden", stelt de politie.
10 uur geleden
Suriname weer in lockdown tijdens feestdagen
Omdat het aantal met het coronavirus besmette mensen in Suriname nog niet daalt, blijft de regering het middel van de lockdown inzetten. Zowel op Moederdag als aanstaande donderdag, wanneer het einde van de ramadan wordt gevierd, moeten Surinamers thuisblijven. Ook op andere nationale feestdagen gaat het land op slot, heeft minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin zaterdagavond tijdens een digitale persconferentie bekendgemaakt.

Deze zaterdag stond de teller op 87 positieve gevallen en vrijdag waren dat er 117. Het beleid is om zoveel mogelijk positief geteste mensen buiten de ziekenhuizen te isoleren.

Daardoor kunnen anderen die ziekenhuiszorg nodig hebben deze zorg wel krijgen. Net als in veel andere landen wordt ook in Suriname de reguliere zorg op een lager pitje gezet om de coronazorg uit te breiden, aldus Ramadhin.
10 uur geleden
Man uit Californië fraudeert met coronasteun en koopt drie dure auto's
Op basis van het Paycheck Protection Program kunnen kleine bedrijven in de Verenigde Staten aanspraak maken op gunstige leningen om tijdens de coronapandemie salarissen en vaste lasten te kunnen betalen.

Een 38-jarige man uit Californië deed echter iets anders met het geld. Hij sloot leningen ter waarde van 5 miljoen dollar (ruim 4,1 miljoen euro) af en kocht daarmee drie dure auto's: een Ferrari, Lamborghini en een Bentley.

Ook gebruikte hij het geld om op vakantie te gaan en zijn persoonlijke rekeningen te betalen. Hij werd vrijdagochtend gearresteerd en later op de dag op borgtocht vrijgelaten.
gisteren om 22:07
Man door politiebus aangereden bij betoging in Barneveld
Tijdens een demonstratie tegen het coronabeleid in Barneveld heeft een politiebusje een man op een zebrapad aangereden. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de aanrijding wordt onderzocht. Hoe de man eraan toe is, kon ze niet vertellen. 

Omroep Gelderland signaleerde zaterdagavond dat op sociale media beelden van de aanrijding rondgaan. De bestuurder van het politievoertuig remde wel, maar niet op tijd.

De demonstratie in de Gelderse plaats draaide uit op onlusten. Volgens de politie zocht een minderheid van tachtig tot honderd demonstranten de confrontatie met de politie op. Ze bekogelden agenten met onder meer stokken en stenen.
gisteren om 21:47

Curaçao versoepelt coronamaatregelen
Dinsdag versoepelt Curaçao de coronamaatregelen. Dat heeft de regering zaterdagmiddag bekendgemaakt. De kentekenregeling en autoloze zondag worden afgeschaft, waardoor automobilisten weer zeven in plaats van twee dagen per week de straat op mogen.

Ook worden de beperkingen op bouwactiviteiten opgeheven, kan er (met restricties) weer gesport worden in fitnessruimtes en sportscholen, gaan kapsalons en schoonheidssalons weer open en mogen mensen langer naar het strand. De avondklok blijft nog wel van kracht.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen op het eiland neemt flink af, evenals het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis. Vanuit de toeristische sector werd vorige week geklaagd dat de maatregelen te langzaam worden versoepeld. Volgens de regering wordt er met beleid versoepeld om te voorkomen dat de maatregelen later aangescherpt moeten worden.