Blijf hier op de hoogte van het belangrijkste coronanieuws vanuit binnen- en buitenland.
Bedrijfsartsen worstelen met aanpak langdurige klachten COVID-19
Door een gebrek aan wetenschappelijke kennis over langdurige klachten door COVID-19 weten bedrijfsartsen niet altijd hoe ze gezondheidsklachten moeten interpreteren en welke behandeling kan helpen. Daardoor hebben ze moeite om werknemers met langdurige klachten door het coronavirus goed te adviseren. Dat laat de Nederlandse Vereniging van Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) weten tegen onderzoeksplatform Pointer (KRO-NCRV)

De NVAB deed een peiling onder ruim vierhonderd bedrijfsartsen, waaruit blijkt dat 80 procent van hen behoefte heeft aan extra kennis en onderbouwing over hoe om te gaan met werknemers die langdurige klachten ondervinden door COVID-19. Een kwart van de bedrijfsartsen ervaart druk van de werkgever om werknemers met langdurige klachten eerder aan het werk te zetten. Sommige werkgevers erkennen het ziektebeeld niet of hebben er geen begrip voor.
over 3 dagen
Brits postbedrijf gaat coronatestkits bezorgen met drones
Het Britse postbedrijf Royal Mail begint een proef om coronatestkits en andere poststukken met behulp van drones van het Britse vasteland naar de Scilly-eilanden te vervoeren. Een groot en een klein onbemand vliegtuig bezorgen een maand lang de post op de dunbevolkte eilandengroep, die op ongeveer 45 kilometer van de zuidwestkust van Engeland ligt, meldt de Britse krant The Guardian.

De proef wordt gefinancierd door de overheid en de universiteit van Southampton en verschillende dronebedrijven zijn erbij betrokken. Een grote, tweemotorige drone kan honderd kilo post vervoeren en is in staat in slechte weersomstandigheden, zoals mist, te vliegen. Dat toestel brengt de post van het vasteland naar de luchthaven van St. Mary op een van de eilanden. De kleinere drone vervoert de poststukken van daaruit naar de andere eilanden. De drones brengen tijdens de testperiode vooral coronatests over, maar nemen ook onlinebestellingen bij retailers mee. Als de proef slaagt, overweegt Royal Mail de drones op te nemen in het postnetwerk om post en pakketjes in afgelegen gebieden in het land te bezorgen.