Een 77-jarige man is maandagochtend in een ziekenhuis overleden nadat hij onwel was geworden op de parkeerplaats van de vaccinatielocatie in Noordwijkerhout (Zuid-Holland). Hij was vlak daarvoor gevaccineerd met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech, aldus de GGD Hollands Midden. Update 14-04: De nabestaanden van de man hebben bekendgemaakt dat er geen verband is gevonden. Hij stierf een natuurlijke dood.

Het RIVM en het bijwerkingencentrum Lareb zijn geïnformeerd en Lareb zal onderzoek doen naar een mogelijk verband met de vaccinatie, meldt de GGD.

Medewerkers van de vaccinatielocatie, onder wie een arts en EHBO'ers, hebben zich meteen over hem ontfermd. Aansluitend is hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Even later kwam het nieuws dat de man in het ziekenhuis is overleden, aldus de GGD.

"Wat overblijft zijn vragen. Vragen waarop nu nog geen antwoord te geven is", zegt de GGD. "We geven steun aan de familie en aan de betrokken medewerkers. De verslagenheid is groot, dit heeft een enorme impact op familie, maar ook op de medewerkers van de priklocatie", aldus GGD-directeur Sjaak de Gouw.

Update 14-04: De nabestaanden van de man hebben bekendgemaakt dat er geen verband is gevonden. Hij stierf een natuurlijke dood.