Volgens de politie zijn eind januari en eind februari in het Zuid-Hollandse dorp Heerjansdam twee inwoners van respectievelijk 90 en 83 jaar het slachtoffer geworden van zogeheten prikfraudeurs. De dames op leeftijd kregen mensen aan de deur die zich voordeden als GGD'ers. Bestolen zijn ze niet, wel "gevaccineerd", zo maakt de politie vrijdag bekend.

Met welk middel de vrouwen uit Heerjansdam geïnjecteerd zijn, kan de politie niet zeggen. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan. De 83-jarige dame kreeg enkele dagen na haar injectie nog een telefoontje van de personen die zich voor hadden gedaan als medewerkers van de GGD. Ze wilden weten of het goed met haar ging.

De families van de bejaarde vrouwen kregen argwaan, waarop de politie ingeschakeld is. De dames maken het goed maar zijn wel "enorm geschrokken". De politie en het Openbaar Ministerie nemen de zaak hoog op. Er zijn tot op heden twee incidenten van deze aard bekend.

De GGD GHOR Nederland benadrukt op twitter dat het niet aan huis vaccineert en dat mensen te allen tijde een schriftelijke uitnodiging krijgen. De GGD en de politie vragen mensen die zogenaamde GGD'ers aan de deur krijgen 112 te bellen en het signalement te onthouden. Ook vraagt de politie mensen die fraudeurs aan de deur hebben gehad zich te melden.