Alle contactberoepen, behalve sekswerkers, mogen vanaf volgende week dinsdag weer aan de slag. Dat zal het kabinet dinsdagavond aankondigen, melden Haagse bronnen aan RTL Nieuws en NOS.

De bronnen zeggen dat de versoepeling van de coronaregels om 19.00 uur zal worden aangekondigd door demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Afgelopen zondag werd al bekend dat kappers op korte termijn weer open mogen. Nu blijkt dit ook te gelden voor de andere contactberoepen, zoals pedicures, rijinstructeurs en masseurs. Alleen sekswerkers mogen voorlopig nog niet aan de slag.

Andere versoepelingen die al bekend waren maar dinsdagavond officieel worden aangekondigd, zijn de gedeeltelijke heropening van het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en het afzwakken van de sportregels voor jongeren tot 27 jaar.

Sportscholen en de buitenschoolse opvang mogen nog niet open en de avondklok blijft in stand, waarschijnlijk zeker tot 15 maart. Mensen mogen ook nog steeds slechts één bezoeker thuis ontvangen.

Op 9 maart houden Rutte en De Jonge opnieuw een persconferentie. Daar zal naar verwachting uitsluitsel worden gegeven over het openen van buitenterrassen in de horeca.

Wanneer kunnen de winkels weer open? De weg naar versoepelingen
84
Wanneer kunnen de winkels weer open? De weg naar versoepelingen