Het RIVM meldt maandag 4.217 nieuwe positieve coronatests. Dat aantal is ongeveer gelijk aan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (4.124). De vertragingen die de afgelopen weken door het winterse weer waren ontstaan in de GGD-teststraten zijn inmiddels ingelopen, laat een woordvoerder van koepelorganisatie GGD GHOR Nederland weten aan NU.nl.

Het winterse weer weerhield veel mensen ervan zich te laten testen. Ook waren sommige teststraten gesloten vanwege de soms extreme weersomstandigheden. De GGD-testlocaties in het land moesten na deze dagen een inhaalslag maken, waardoor het dagelijkse aantal positieve tests flink hoger kwam te liggen dan het gemiddelde.

Inmiddels hebben deze vertragingen geen invloed meer op de dagelijkse cijfers, laat de woordvoerder weten.

NU.nl kijkt naar het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen, omdat dit een beter beeld geeft dan de fluctuerende dagcijfers. Op dinsdag wordt een weekoverzicht gegeven met duiding van de cijfers.

Het RIVM meldt maandag ook 32 coronagerelateerde sterfgevallen. Dit betekent niet dat deze personen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Er kan vertraging zitten tussen de datum van overlijden en de meldingsdatum.

Momenteel worden 1.908 coronapatiënten in het ziekenhuis verzorgd, 59 meer dan zondag. Van deze patiënten bevinden zich 561 op de intensive care, een stijging van 27 ten opzichte van een dag eerder.

Gemiddelden van de afgelopen week

  • Maandag 22 februari: 4.124
  • Zondag 21 februari: 3.935
  • Zaterdag 20 februari: 3.759
  • Vrijdag 19 februari: 3.699
  • Donderdag 18 februari: 3.642
  • Woensdag 17 februari: 3.622
  • Dinsdag 16 februari: 3.593

Aantal positieve coronatests per dag

Bron: RIVM© LocalFocus
Ontstaat met het coronavaccin groepsimmuniteit?
127
Ontstaat met het coronavaccin groepsimmuniteit?