De politie heeft zondagavond ingegrepen bij een illegaal feest in het Amsterdamse Vondelpark. In het park waren honderden mensen feest aan het vieren.

De politie riep de feestvierders rond 19.30 uur op het feest te verlaten. Hoewel een deel van de groep daaraan gehoor gaf, bleven een aantal mensen alsnog achter. "Onacceptabel", zo noemde de politie het feest.

"We hebben ons voorbereid op ingrijpen, en hebben ook daadwerkelijk ingegrepen", aldus een woordvoerder van de politie tegen NU.nl. Toen de politie rond 20.15 uur ter plekke kwam om het feest te beëindigen, besloot een groot deel van de mensen alsnog te vertrekken.

De woordvoerder kon rond 20.45 uur nog niet zeggen of er aanhoudingen zijn verricht, en zo ja hoeveel.

Beelden volop gedeeld op sociale media

Foto's en video's van het feest werden zondag massaal op sociale media gedeeld. Op de beelden was te zien hoe mensen met elkaar aan het dansen waren en er harde muziek werd gedraaid.

In het park was het vanwege de lenteachtige temperaturen zondagmiddag al druk. De massa bestaat uit mensen die op het Museumplein illegaal aan het demonstreren waren en uit veel jongeren.

Zaterdag werd ook een grote groep mensen in het park aangetroffen. Dat zou gaan om "wel bijna honderd mensen die bij elkaar stonden".

Tientallen mensen vieren feest onder brug in Amsterdams Vondelpark
40
Tientallen mensen vieren feest onder brug in Amsterdams Vondelpark