Het RIVM meldt maandag 2.875 nieuwe positieve coronatests. Dat zijn er een stuk minder dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (3.469).

NU.nl kijkt naar het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen, omdat dit een beter beeld geeft dan de fluctuerende dagcijfers.

Dit gemiddelde is wel enigszins vertekend door het winterweer van de afgelopen dagen. Vanwege hevige sneeuwval waren alle locaties zondag 7 februari dicht en een deel daarvan bleef ook maandag 8 februari gesloten. Enkele tienduizenden afspraken werden verzet. Dit had ook nog zijn weerslag op de testcijfers van dinsdag en woensdag.

Ook deze maandagochtend bleven de test- en vaccinatielocaties van de GGD's dicht vanwege code rood door ijzel. De afspraken van maandagochtend kwamen te vervallen, waardoor mensen een nieuwe afspraak moeten maken.

Verder heeft het RIVM maandag ook 27 coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd. Dit betekent niet dat deze personen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Er kan vertraging zitten tussen de datum van overlijden en de meldingsdatum.

Aantal dagelijkse positieve coronatests

Bron: RIVM© LocalFocus