De politie heeft zaterdagavond en de daaropvolgende nacht illegale feesten beëindigd. In Bloemendaal hadden meer dan honderd jongeren zich verzameld in de duinen. Nabij het Zeeuwse dorp Ritthem werden meer dan tachtig in een bunker samengekomen personen op de bon geslingerd.

De meer dan honderd jongeren werden zaterdagavond door agenten de duinen uit gestuurd, aldus de politie van Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort op Facebook. De agenten kregen daarbij hulp van politiehonden en de politie in Haarlem.

Op het sociale medium reageert de politie verontwaardigd op het voorval: "Nou beste ouders, kijk anders even wat jullie lieve kinders allemaal hebben achtergelaten. Wij hebben een bestelbus vol met afval even voor hen opgeruimd!"

Het is niet bekend of en hoeveel aanhoudingen de politie in de duinen heeft verricht.

Nabij Ritthem beëindigde de politie in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal feest in een bunker. Daarbij werden 84 personen bekeurd. Twee personen werden aangehouden voor een overtreding van de algemene plaatselijke verordening.

Bij de beëindiging van het feest werd de sfeer grimmig en moesten de agenten onder meer politiehonden inzetten en hun wapenstok gebruiken. In de bunker werd een flinke hoeveelheid drugs aangetroffen. Geluidsapparatuur werd in beslag genomen.

De feestgangers werden een voor een door de politie uit de bunker gehaald.

De feestgangers werden een voor een door de politie uit de bunker gehaald.
De feestgangers werden een voor een door de politie uit de bunker gehaald.
Foto: Politie Vlissingen

Ook feestjes in Nijmegen en Nuenen beëindigd

Zaterdag moest de politie al ingrijpen bij een feest op woonwagenkamp Teersdijk in Nijmegen, schrijft de Gelderlander. Hierbij zijn drie aanhoudingen verricht en boetes uitgeschreven voor het negeren van de avondklok.

Nadat de reguliere agenten en hondengeleiders met onder meer twaalf busjes weer waren vertrokken, kwamen zo'n twintig mensen weer naar buiten om het feest voort te zetten. De politie moest daarom wederom een bezoek aan het woonwagenkamp brengen.

In het Noord-Brabantse Nuenen kwamen feestgangers zaterdagavond samen in een loods. De circa twintig aanwezigen hebben een bekeuring gekregen voor het negeren van de coronamaatregelen.

Vanwege de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan, zijn dergelijke bijeenkomsten verboden.