Duitsland verlengt de lockdown tot 7 maart, zo heeft bondskanselier Angela Merkel woensdag in overleg met de deelstaten besloten. Scholen mogen binnenkort wel de deuren openen en kapsalons op 1 maart.

In Duitsland is al maanden een lockdown van kracht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Scholen en niet-essentiële winkels zijn er op dit moment gesloten.

Het aantal nieuwe positieve tests lijkt inmiddels minder hard te stijgen, maar bestuurders maken zich wel zorgen over de verspreiding van nieuwe varianten van het coronavirus. Merkel zegt dat een derde golf moet worden voorkomen.

De bondskanselier vindt het, in tegenstelling tot sommige deelstaten, geen goed plan om scholen meteen fysiek les te laten geven. Maar de deelstaten hebben zelf veel te zeggen over het onderwijs en enkele kondigden al aan de scholen zo snel mogelijk te willen openen.

De deelstaten willen daarmee de kinderen en hun ouders perspectief bieden. Sommige deelstaten, zoals Berlijn, streven naar een heropening op maandag 22 februari.