GGD Rotterdam-Rijnmond meldt donderdag dat bijna alle testlocaties in de regio zondag en maandag dicht zullen blijven vanwege het winterweer. Twee van de elf locaties gaan wel open, net als de vaccinatielocatie.

Alleen de testlocaties Ahoy en Rotterdam The Hague Airport blijven open. Wie bij een van de andere locaties een afspraak heeft staan, wordt door de GGD gebeld. De afspraak wordt dan in overleg verzet.

De GGD meldt dat het besluit "lastig" was om te nemen. "We willen uiteraard bereikbaar zijn voor alle inwoners van onze regio", laat de organisatie op de website weten. "Aan de andere kant kiezen we voor de veiligheid van onze bezoekers én medewerkers op de locatie, maar ook op de weg ernaartoe."

Uit voorzorg worden de toegangswegen bij de twee testlocaties extra schoongemaakt. Ook wordt er gestrooid. Op de locaties wordt daarnaast extra personeel ingezet om extra teststraten te kunnen openen.

Het is nog niet duidelijk of alle testlocaties dinsdag weer open zullen gaan. De GGD meldt dat daar op een later moment een besluit over wordt genomen. De vaccinatielocatie op Rotterdam The Hague Airport gaat overigens niet dicht.