Het Verenigd Koninkrijk is de grens van 100.000 overleden coronapatiënten gepasseerd, meldt BBC News dinsdag. Vooral in Engeland zijn sinds het begin van de pandemie veel personen overleden als gevolg van het coronavirus.

COVID-19 staat op bijna 104.000 overlijdenscertificaten vermeld. De cijfers van BBC News zijn afkomstig van het nationale statistiekbureau en gaan over de periode tot en met 15 januari. Alleen in vier andere landen zijn meer sterfgevallen als gevolg van de pandemie geregistreerd.

Het aantal positieve tests in het Verenigd Koninkrijk steeg eind vorig jaar in hoog tempo. Op 29 december werd met bijna 82.000 nieuwe gevallen een nieuw dagrecord gemeld. Dit kwam mede door de besmettelijkere variant van het coronavirus die voor het eerst in het zuidoosten van Engeland is geconstateerd.

Hoewel nu dagelijks tienduizenden mensen minder positief testen, overlijden dagelijks nog steeds honderden coronapatiënten. Ook het aantal opgenomen coronapatiënten blijft onverminderd groot. Er liggen nu zo'n 37.000 patiënten met COVID-19 in de ziekenhuizen.

De Britten hebben een harde lockdown ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De regering overweegt reizigers uit het buitenland te verplichten tot een quarantaine in een hotel. Op deze manier hoopt premier Boris Johnson te voorkomen dat nieuwe varianten van het virus in het Verenigd Koninkrijk worden geïntroduceerd.

Londense burgemeester over noodtoestand: 'Virus niet meer onder controle'
41
Londense burgemeester over noodtoestand: 'Virus niet meer onder controle'