Duitsland verlengt de lockdown in het land tot en met 14 februari, zo hebben de autoriteiten dinsdag besloten. Dit betekent onder meer dat scholen en veel winkels twee weken langer gesloten blijven.

Bondskanselier Angela Merkel zegt dat de pogingen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen worden bedreigd door de Britse mutatie van het virus. Deze is besmettelijker dan andere varianten.

Merkel en de leiders van de deelstaten hebben daarom ervoor gekozen om de lockdown te verlengen. Ook hebben ze besloten dat het dragen van medische mondkapjes in onder meer het openbaar vervoer en winkels wordt verplicht. Nu mogen mensen hun neus en mond ook met een sjaal of een zelfgemaakt mondkapje bedekken.

Werkgevers krijgen het dringende verzoek hun personeel indien mogelijk thuis te laten werken tot halverwege maart. Merkel benadrukt dat dit ertoe leidt dat mensen minder contacten hebben. Volgens de bondskanselier werken nu minder mensen thuis dan tijdens de eerste golf in het voorjaar van 2020.

Duitsland telt iets meer dan twee miljoen bevestigde besmettingen met het coronavirus. Dinsdagochtend werden 11.369 nieuwe gevallen geregistreerd. 47.622 mensen in het land zijn overleden aan COVID-19.