De invoering volgende week van een avondklok ligt voor het kabinet als serieuze optie op tafel. Ingewijden bevestigen dinsdag berichtgeving van RTL Nieuws hierover.

Eerder heeft een meerderheid van de Tweede Kamer uitgesproken tegen de invoering van de avondklok te zijn. Daarnaast is er ook veel weerstand van de burgemeesters, aldus RTL.

Een bron verwacht dat premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) de avondklok ook niet gaan aankondigen op hun persconferentie dinsdagavond. Mogelijk zullen ze zeggen dat het een optie is en dat het aan de Kamer wordt voorgelegd.

De avondklok is weer op tafel komen te liggen door de komst van de vermoedelijk besmettelijkere Britse variant van het virus. Dat komt omdat er weinig anders meer voorhanden is.

De avondklok moet ervoor zorgen dat mensen minder vaak de deur uitgaan. Iedereen zonder goede reden mag dan na een bepaalde tijd niet meer over straat.

Het kabinet maakt dinsdagavond wel bekend dat de lockdown met drie weken verlengd wordt. Ook zal er opnieuw worden aangedrongen niet op reis te gaan. Er zouden nog te veel niet-noodzakelijke reizen ondernomen worden.

Avondklok serieuze optie: 'In Frankrijk mag overdag meer'
232
Avondklok serieuze optie: 'In Frankrijk mag overdag meer'

Stelling