Zorghotel Chrysant in Apeldoorn krijgt per direct hulp van medisch geschoolde militairen, meldt het ministerie van Defensie woensdag. Het zijn de eerste tien van een groep van honderd extra militairen die beschikbaar zijn om de zwaarbelaste zorgsector te ondersteunen.

Het zorghotel speelt volgens Defensie een belangrijke rol in de regionale ontlasting van ziekenhuizen en thuiszorg voor coronapatiënten.

Door de coronacrisis kampt de instelling met een tekort aan zorgpersoneel. Als gevolg daarvan werd het aantal beschikbare bedden afgelopen week al teruggeschroefd van 32 naar 15, meldde De Stentor.

De tien militairen, afkomstig van de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen, bieden "hulp als extra handen aan het bed". Ze worden direct ingewerkt door het personeel van het zorghotel. De militairen werken hier in principe tot en met 19 januari.

Mogelijk worden ook andere zorginstellingen geholpen door medisch geschoolde militairen. Sinds dinsdag worden verzoeken uit de regio's Twente, Groningen en Apeldoorn beoordeeld.