Turkije gaat onder meer vluchten vanuit Nederland weren vanwege de nieuwe variant van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is opgedoken. Ook iemand in Nederland is hiermee besmet geraakt. Vluchten vanuit het VK en Denemarken worden ook getroffen door deze voorzorgsmaatregel.

De variant die vorige week in het Verenigd Koninkrijk werd ontdekt, is volgens gezondheidsorganisatie WHO ook bij negen mensen in Denemarken, iemand in Nederland en iemand in Australië aangetroffen. Zondag werd bekend dat de mutatie ook in Italië is opgedoken. Volgens de Britse regering is deze variant van het virus tot 70 procent besmettelijker dan andere varianten.

In Turkije zijn ook vluchten vanuit Zuid-Afrika niet welkom. Daar is een andere mutatie van het virus aangetroffen. Die is mogelijk nog besmettelijker dan de variant in Europa. Ook Duitsland weert vluchten vanuit Zuid-Afrika.

Het aantal nieuwe besmettingen in Zuid-Afrika loopt momenteel hard op. Israël heeft zondag ook reisbeperkingen ingevoerd. Het land weert wel vluchten vanuit het VK, Denemarken en Zuid-Afrika, maar geen vluchten vanuit Nederland.