Een politieagent is vrijdagavond gewond geraakt bij het beëindigen van een feestje in een bedrijfspand in Eindhoven. De aanwezige feestgangers verzetten zich hevig tegen de politie en deelden 'flinke klappen uit', zo laat de politie zaterdag weten.

Na een melding van een feest in een pand aan de Kruburg in de stad zag de politie ter plekke meerdere mensen in het pand en hoorden ze luide muziek. Toen de agenten het pand wilden betreden, weigerde een van de verdachten de dienders binnen te laten. De agenten wilden zich vervolgens alsnog toegang verschaffen tot het bedrijfspand, wat ontaardde in een vechtpartij.

Een van de agenten werd daarbij hard tegen zijn knie getrapt. Hoewel hij na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis mocht, zal hij nog langere tijd niet kunnen werken, laat de politie weten. De agent heeft aangifte gedaan van zware mishandeling.

Het pand werd niet veel later alsnog betreden door extra opgeroepen agenten. Daarbij werd ook een diensthond ingezet. Ter plaatse werden tien mensen aangetroffen, zij zijn allen beboet voor het overtreden van de coronamaatregelen.

Vier mensen, een achttienjarige man uit Nuenen, een 47-jarige man uit Eindhoven en een vader en zijn minderjarige zoon uit diezelfde stad zijn aangehouden voor geweld tegen de politie. De drie mannen zijn ingesloten voor verhoor, de jongen moet zich op een later moment melden.

Ook illegale feesten in Hoofddorp, Amstelveen en Maastricht

Niet alleen in Eindhoven heeft de politie een illegaal feest moeten stopzetten, ook in onder meer Hoofddorp, Amstelveen en Maastricht werden illegale samenkomsten beëindigd.

In een woning in Hoofddorp waren ongeveer vijftig mensen, in Maastricht zijn 48 aanwezigen die feestvierden in een voormalig klooster aan de Tongerseweg op de bon geslingerd. Eerder die dag kregen achttien aanwezigen op een groot feest aan de Jeruzalemweg in Maastricht ook al een proces-verbaal, meldt de politie.

De politie heeft een illegaal feest in het Amsterdamse Bos kunnen voorkomen. Daar mag vanwege de coronamaatregelen na 0.00 uur niemand meer zijn. Rond 0.30 uur kreeg de politie een tip over het illegale feest aan de Blekerskade in Amstelveen. Ter plekke bleek bij de onderdoorgang van de A9 een groep van ongeveer honderd feestgangers te staan. Ook van hen ging een aantal er gelijk vandoor.

Politie zegt extra alert te zijn op illegale feesten

Ook zaterdagavond is de politie extra alert op dit soort samenkomsten. "Hoewel we snappen dat dergelijke gezelligheid erg gemist wordt, zijn we hier streng op."

De politie greep de afgelopen weken regelmatig in bij dit soort illegale feesten. Organisatoren van illegale feesten riskeren een boete van 4.000 euro. Voor bezoekers die de coronaregels overtreden, zijn de boetes onlangs verlaagd van 395 euro naar 95 euro.