De politie heeft vrijdag op een aantal plaatsen in Nederland een einde gemaakt aan illegale feesten waar vooral jongeren op af waren gekomen. In onder meer Dordrecht en het Gelderse Angerlo kwamen vrijdag veel meer mensen samen dan is toegestaan volgens de huidige coronamaatregelen.

Agenten maakten vrijdagavond, na een tip via Meld Misdaad Anoniem, een einde aan een illegaal feest in Angerlo, bij Doesburg. De ongeveer twintig jongeren op het feest hebben een boete gekregen. "We hebben weten te voorkomen dat het een groter feest werd en zullen de locatie de komende uren in de gaten blijven houden." Om welke locatie het precies gaat, zegt de politie niet.

In Dordrecht kregen negentien jongeren een bon. Zij waren samengekomen bij een skatebaan onder de brug die de stad verbindt met Zwijndrecht. Ze maakten zich volgens de politie schuldig aan samenscholing, het drinken van alcohol op straat en wildplassen.

In Rotterdam brak de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een studentenfeest in een huis aan de Kortenaerstraat af. De feestgangers deden de deur niet open voor de dienders. Die begaven zich vervolgens naar de achtertuin, waar een groep studenten zich verstopte. Uiteindelijk zijn 27 studenten bekeurd voor het overtreden van de coronaregels.

Politie is extra alert op illegale feesten en bijeenkomsten

De laatste tijd is de politie vanwege het coronavirus extra alert op illegale feesten en andere activiteiten waarbij veel mensen samenkomen. De meeste besmettingen vinden plaats op feestjes en familiebijeenkomsten.

Het aantal bezoekers dat we thuis (binnen en buiten) mogen ontvangen, is daarom teruggebracht tot drie personen per dag, kinderen onder de dertien jaar niet meegerekend.