In verpleeghuis De Omloop in het Drentse Norg zijn 12 van de 24 bewoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat gebeurde in slechts tweeënhalve week tijd na de eerste positieve test, meldt het verpleegtehuis dinsdag.

De Omloop is een verpleeghuis waar plek is voor 24 bewoners die vanwege dementie niet meer thuis kunnen wonen. De eerste besmetting in het verpleeghuis werd op 19 september vastgesteld, waarna zes dagen later de eerste bewoner overleed. Maandag is de twaalfde bewoner aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

Onlangs zijn acht bewoners positief getest op het coronavirus. Zij worden op het moment apart verzorgd van de vier bewoners die het virus niet hebben opgelopen. Ook zijn vijftien medewerkers positief getest, die momenteel in thuisquarantaine zitten.

Een woordvoerder van het verpleeghuis laat weten dat het psychisch heel zwaar is voor alle medewerkers. Ze krijgen hulp aangeboden. "Daarnaast proberen we bezoek aan onze bewoners zoveel mogelijk door te laten gaan, door naasten goed beschermd bij hen te laten", aldus de woordvoerder.

De GGD heeft een bron- en contactonderzoek gedaan, maar onduidelijk blijft hoe het virus het verpleeghuis is binnengekomen.