Bij het voltrekken van een huwelijk mogen alsnog dertig mensen aanwezig zijn. Het ministerie van Volksgezondheid en de veiligheidsregio's hebben dat dinsdag besloten nadat er onduidelijkheid ontstond over het aantal toegestane gasten bij een trouwerij. Woensdag verwacht het ministerie duidelijkheid te geven over het aantal gasten bij het feest na de huwelijksvoltrekking.

De persconferentie van maandag zorgde voor onduidelijkheid onder trouwlocaties, aankomende echtparen en bruiloftsgasten. Er werd namelijk gesteld dat nog maar vier mensen aanwezig mochten zijn bij een burgerlijk huwelijk.

De maatregel van vier mensen zou echter niet gelden voor huwelijksdiensten in kerken, omdat er voor gebedshuizen geen groepslimiet geldt.

De veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid liet eerder dinsdag weten "goed nieuws" te hebben ontvangen van het ministerie: er mochten toch tot dertig mensen aanwezig zijn bij een burgerlijk huwelijk. Volgens de veiligheidsregio hebben ze dinsdag al veel koppels moeten teleurstellen omdat ze in de veronderstelling waren dat er nog maar vier mensen bij de voltrekking aanwezig mochten zijn.

Maximale groepsgrootte beperkt om verspreiding coronavirus tegen te gaan

Vanaf dinsdag 18.00 uur gelden aangescherpte landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo mogen mensen buiten in groepen van maximaal veertig personen samenkomen. Binnen geldt een groepsgrootte van maximaal dertig personen. Uitzonderingen hierop zijn uitvaarten, demonstraties, culturele instellingen, dierentuinen en bedrijven.

Daarnaast wordt aangeraden nog maar drie gasten thuis te ontvangen. Buitenshuis mogen maximaal vier personen uit verschillende huishoudens bij elkaar zitten.