Jongerencamping Appelhof op het Waddeneiland Terschelling sluit zondag de deuren, meldt de Veiligheidsregio Fryslân vrijdag. Meerdere bezoekers van de camping bleken deze week besmet te zijn met het coronavirus.

De camping heeft in overleg met de gemeente Terschelling en de Veiligheidsregio Fryslân besloten dat de Appelhof zondag om 12.00 uur sluit. Jongeren die nog wel aanwezig zijn of die nog van plan waren te komen, worden door de camping geïnformeerd.

"Hoewel het aantal jongeren dat positief is getest op corona tot dusverre gelukkig meevalt, nemen we de situatie heel serieus", verklaart burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld van Terschelling.

Zeker acht bezoekers van de camping bleken eerder deze week besmet te zijn met het COVID-19-virus. Veel jongeren hebben om die reden hun vakantie geannuleerd of zijn vroegtijdig vertrokken, meldt de veiligheidsregio.

Donderdag werd vanwege de besmettingen een snelle teststraat geopend in de buurt van de Appelhof waar jongeren zich kunnen laten testen. Op de eerste dag werden er ongeveer tweehonderd coronatests afgenomen. Omdat het testmateriaal aan het begin van de middag op was, kon de GGD pas vrijdag verder met het afnemen van de tests.

Coronatest nu voor iedereen: zo werkt de test en het contactonderzoek
116
Coronatest nu voor iedereen: zo werkt de test en het contactonderzoek

1 van de 143 coronatests was donderdag positief

Van de 143 tests waarvan donderdagavond de uitslag bekend was, bleek er één positief te zijn. Van 9 personen was de testuitslag nog niet duidelijk en 133 personen testten negatief. Vrijdag volgt de uitslag van nog eens zestig tests.

De jongeren die het eiland dit weekend verlaten kunnen met een veerboot mee. Als het aantal positief geteste jongeren blijft toenemen, worden zij met een aparte vervoerder naar het vasteland gebracht.