De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is positief getest op het coronavirus. De politicus, die afgelopen weekend symptomen ontwikkelde, maakte de uitslag van zijn coronatest dinsdag zelf bekend tijdens een televisie-interview.

De 65-jarige Bolsonaro werd in de nacht van maandag op dinsdag getest. Ook liet hij een scan van zijn longen maken. Hij vertelde eerder dat zijn longen "schoon" waren.

Bolsonaro zegt koorts te hebben, maar in goede gezondheid te verkeren. De president heeft tijdens het interview van dinsdag ook bekendgemaakt dat hij hydroxychloroquine inneemt, een antimalariamiddel waarvan nog niet duidelijk is wat voor effect het op COVID-19 heeft.

De Braziliaan beweerde eerder dat hij de symptomen van "een klein griepje" zou ervaren als hij besmet zou raken met het coronavirus.

Bolsonaro na positieve coronatest: 'Ik voelde me beroerd'
82
Bolsonaro na positieve coronatest: 'Ik voelde me beroerd'

Al ruim 65.000 coronadoden in Brazilië

Hij heeft de pandemie lange tijd gebagatelliseerd. Hij ontkende de ernst van de uitbraak en beval pseudowetenschappelijke kuren aan. Hij vindt het daarnaast niet nodig dat Brazilianen afstand houden en mondkapjes dragen. Ook drong hij er meermaals op aan de economie in het land voortijdig te heropenen.

Brazilië is momenteel het op een na zwaarst getroffen land wereldwijd. In het Zuid-Amerikaanse land hebben meer dan 1,6 miljoen mensen het coronavirus opgelopen en zijn al meer dan 65.000 mensen overleden aan de gevolgen ervan. Alleen in de Verenigde Staten zijn meer besmettingen en doden geregistreerd.

Maandag kwamen er nog eens ruim twintigduizend besmettingen en ruim zeshonderd overlijdensgevallen bij in Brazilië.