Vanaf 1 juli gaat het maximumaantal voor groepen verdwijnen, zolang er 1,5 meter afstand kan worden gehouden en er een gezondheidscheck wordt gedaan. Dat bevestigen Haagse bronnen aan NU.nl na berichtgeving van NOS en RTL Nieuws.

Het kabinet gaat de versoepeling van de coronamaatregelen woensdagavond tijdens de persconferentie bekendmaken.

Tot nu toe was een groep van maximaal dertig personen toegestaan. Dat aantal zou per 1 juli worden verhoogd naar honderd personen. Het kabinet ziet echter mogelijkheid tot een verdergaande versoepeling, laten de bronnen weten.

De maximum groepsgrootte voor zowel binnen als buiten wordt volgens ingewijden per 1 juli geschrapt. Wel moeten aanwezigen 1,5 meter afstand houden, vooraf een gezondheidscheck doen en een reservering hebben. Voor alle bijeenkomsten is het daarnaast verplicht om van tevoren te reserveren.

Indien er van tevoren geen gezondheidscheck kan worden gedaan, geldt voor bijeenkomsten binnen een maximum van honderd bezoekers. Voor bijeenkomsten buiten staat dat maximumaantal op 150.

De versoepeling zou goed nieuws betekenen voor onder meer restaurants, cafés, bioscopen en theaters, waar op dit moment niet meer dan dertig mensen naar binnen mogen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.