Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dinsdag dat het aantal overleden coronapatiënten in Nederland met vijftien is gestegen. Ook meldt het instituut zes nieuwe ziekenhuisopnames.

Het aantal nieuwe sterfgevallen is groter dan precies een week geleden, toen het RIVM vijf nieuwe sterfgevallen meldde. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is gelijk aan dat van vorige week. Op dinsdagen zijn de aantallen vaak groter, vanwege een tragere informatiestroom in het weekend.

Volgens het RIVM neemt het aantal nieuwe besmettingen al sinds eind maart af. De aantallen nieuwe patiënten, ziekenhuisopnames, ic-opnames en sterfgevallen per dag duiden daarop.

Het RIVM meldt ook dagelijks het aantal nieuwe besmettingen. Dinsdag gaat het om 164 nieuwe infecties. Dat zijn er een stuk meer dan precies een week geleden (102). Waarschijnlijk worden nu meer infecties geconstateerd doordat iedereen met coronagerelateerde klachten zich sinds 1 juni kan laten testen. Het totale aantal mensen bij wie een besmetting is vastgesteld, is opgelopen tot 47.903.

Het dodental als gevolg van het coronavirus staat momenteel op 6.031, terwijl 11.800 coronapatiënten in een Nederlands ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

Omdat niet alle COVID-19-patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen groter dan het RIVM meldt.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.