Sinds de start van het massaal testen van mensen die klachten hebben die passen bij het coronavirus, zijn 9.574 testen afgenomen bij GGD's. 94 mensen hebben inmiddels een positieve uitslag ontvangen, zo meldt de GGD GHOR woensdag.

Het is echter niet bekend hoeveel mensen een negatieve uitslag hebben ontvangen en hoeveel mensen nog wachten op de testresultaten en daarom is geen waardeoordeel te verbinden aan dit cijfer.

De cijfers hebben alleen betrekking op de mensen die bij hun GGD getest worden. Sinds maandag 8.00 uur kan iedereen met coronagerelateerde klachten een afspraak maken om getest te worden.

Vanwege de enorme drukte - er werden ruim 320.000 telefoontjes gepleegd op maandag - kon niet iedereen ingepland worden.

"Op dinsdag werden veel meer afspraken gemaakt dan op maandag. De GGD's verwachten dat het aantal afspraken dat dagelijks kan worden gemaakt in de loop van de week nog verder zal groeien." In principe is het streven iedereen die getest is binnen 48 uur uitslag te geven.

Sjaak de Gouw, portefeuillehouder Infectieziektebestrijding van GGD GHOR, benadrukte eerder al dat mensen echt alleen moeten bellen als ze klachten hebben en dus niet als ze algemene vragen hebben. "Daarvoor is het nummer 0800-1351."

Het nummer voor het inplannen van een coronatest is 0800-1202. Het callcenter is van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar.

Coronatest nu voor iedereen: zo werkt de test en het contactonderzoek
116
Coronatest nu voor iedereen: zo werkt de test en het contactonderzoek

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.