Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt woensdag vijftien nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus. Dat is een kleiner aantal (33) dan precies een week geleden. Verder meldt het RIVM zeven nieuwe ziekenhuisopnames. Vorige week ging het om veertien opnames.

In totaal zijn nu 5.871 personen overleden aan de gevolgen van het virus. 11.697 personen zijn tot nu toe in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

Het RIVM meldt daarnaast dat 190 personen positief testten op het COVID-19-virus, waarmee het totale aantal bevestigde besmettingen in het land tot 45.768 is gestegen.

De meldingen komen met enige vertraging binnen. Dit betekent dat niet alle sterfgevallen en ziekenhuisopnames in de afgelopen 24 uur plaatsvonden. Zo komt naar voren dat de laatste drie dagen geen coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Uit de afname van de aantallen nieuw gemelde coronapatiënten, ziekenhuisopnames, ic-patiënten en sterfgevallen per dag blijkt dat het aantal besmettingen al sinds eind maart afneemt.

Doden en ziekenhuisopnames per datum

Bron: RIVM© NU.nl/LocalFocus

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.