Het was donderdag al vroeg druk richting de stranden en recreatiegebieden. Op verschillende plekken zijn toegangswegen richting het strand afgesloten omdat er te veel mensen naar het gebied kwamen. Veiligheidsregio's roepen op niet meer naar de Nederlandse badplaatsen te komen.

De veiligheidsregio van Zeeland roept via Twitter op niet meer naar de Zeeuwse kust te komen. Ook verschillende toegangswegen naar de stranden van Bloemendaal, Heemskerk, Wijk aan Zee, IJmuiden en Zandvoort zijn afgesloten, meldt Veiligheidsregio Kennemerland. Het strand bij Castricum is vol, en is daarom gesloten.

Rijkswaterstaat waarschuwde weggebruikers donderdag al vroeg rekening te houden met files en vertragingen richting strand en recreatiegebieden. Vooral rondom Zeeland ontstonden files door het strandverkeer: zo stuitten automobilisten richting Ouddorp tussen Brielle en Hellevoetsluis op 10 kilometer file.

Het is donderdag erg warm met temperaturen tussen de 23 en 28 graden. Veiligheidsregio's verwachtten dan ook veel drukte op met name de stranden en in de natuurgebieden en waarschuwden op onder meer Twitter drukte te mijden en te allen tijde 1,5 meter afstand te houden.

Andere veiligheidsregio's troffen voorzorgsmaatregelen om drukte op Hemelvaart te voorkomen. Zo deed Veiligheidsregio Limburg-Noord een oproep in de Duitse media om vooral niet naar de steden in de grensgemeenten te komen. In Duitsland zijn alle winkels met Hemelvaart gesloten, waardoor de grensgemeenten een populaire bestemming zijn voor de Duitse dagjesmensen.

Zonaanbidders verzamelden zich donderdag al vroeg bij Hoek van Holland. (Foto: Pro Shots)

Veiligheidsregio Zeeland besloot, met het mooie weer in het verschiet, de boulevards in Vlissingen af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. De boulevards liggen op een populaire route, waar vooral met mooi weer veel automobilisten, motorrijders, wandelaars en fietsers gebruik van maken.

Drukte en files bij Nederlandse stranden op stralende Hemelvaartsdag
105
Drukte en files bij Nederlandse stranden op stralende Hemelvaartsdag

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.