Het aantal Nederlandse coronapatiënten op de intensive care (ic) blijft dalen en staat inmiddels op 628, maakt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg woensdag bekend.

Dit komt neer op een daling van zestien coronapatiënten ten opzichte van dinsdag, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van de 628 Nederlandse coronapatiënten liggen er 605 op Nederlandse ic-afdelingen. Dat zijn er dertien minder dan gisteren. Drie patiënten die op een ic-afdeling in Duitsland lagen, zijn overgebracht naar Nederlandse ziekenhuizen. Er liggen nu nog 23 Nederlanders op een Duitse ic-afdeling.

In de afgelopen 24 uur zijn er vijf verplaatsingen tussen de regio's geweest. Daarnaast liggen 397 patiënten op de ic met niet-coronagerelateerde aandoeningen. Dat zijn er drie meer dan dinsdag.

"Het aantal COVID-19-patiënten op de ic blijft gestaag dalen", aldus Kuipers. "We verwachten dat de komende week de non-COVID-19-zorg weer verder wordt opgepakt."

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.