Het Duitse biotechbedrijf BioNTech heeft van de Duitse overheid toestemming gekregen voor het testen van een mogelijk coronavaccin op mensen.

Het Paul-Ehrlich-Institut, de Duitse federale instantie voor vaccins en biomedische geneesmiddelen, heeft woensdag toestemming voor de testen gegeven.

In de eerste fase zal het vaccin op tweehonderd gezonde mensen worden getest om inzicht te krijgen in eventuele bijwerkingen. Er wordt onder andere gekeken hoe het immuunsysteem van gezonde mensen reageert op het vaccin.

Vervolgens zal het vaccin getest worden op mensen in risicogroepen, zoals ouderen en mensen met een medische aandoening die niet met het coronavirus besmet zijn (geweest).

In Duitsland moeten bedrijven aan strenge voorwaarden voldoen om dergelijke testen te mogen uitvoeren. Zo moet de werkwijze transparant zijn en mag alleen gecertificeerd medisch personeel meewerken aan de ontwikkeling van een vaccin.

Eerder kregen twee biotechbedrijven in China en een in de Verenigde Staten al toestemming om te beginnen met testen op mensen.

Waarom duurt het zo lang om een coronavaccin te maken?
125
Waarom duurt het zo lang om een coronavaccin te maken?

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.