De Britse premier Boris Johnson heeft een "stabiele nacht" achter de rug en "houdt de moed erin", heeft zijn woordvoerder dinsdag gezegd. Johnson werd maandagavond opgenomen op een intensivecareafdeling met ernstige verschijnselen van het coronavirus.

De woordvoerder zei verder dat Johnson zuurstof toegediend heeft gekregen, maar geen beademingsapparaat nodig heeft. Hij heeft ademhalingsproblemen, maar er is geen longontsteking bij hem vastgesteld.

De taken van de premier worden waargenomen door de minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab.

Raab heeft tijdens de afwezigheid van Johnson de bevoegdheid om te reageren op een eventuele aanval op het Verenigd Koninkrijk, maar mag geen ministers aanstellen of ontslaan en zal koningin Elizabeth niet wekelijks bijpraten, zoals de premier gewoonlijk doet.

Gezondheidstoestand premier plotseling verslechterd

Johnson, bij wie het coronavirus elf dagen geleden werd vastgesteld, werd afgelopen zondagavond opgenomen in het St. Thomas-ziekenhuis in Londen.

Aanvankelijk zei de regering dat hij daar was voor routinetests, maar zijn toestand verslechterde zodanig dat hij maandagavond werd opgenomen op een intensivecareafdeling om dichter bij een beademingsapparaat te zijn, mocht dat nodig blijken.

Trump over ic-opname Johnson: 'Dit is eng'
55
Trump over ic-opname Johnson: 'Dit is eng'

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.