Talpa Network grijpt in om de gevolgen van de coronacrisis te beperken, schrijft De Telegraaf vrijdag. Oprichter en eigenaar John de Mol liet donderdag in een mail aan zijn medewerkers weten dat er "draconische maatregelen" zullen volgen.

Ontslagen zijn volgens de mediamagnaat onvermijdelijk, maar in welke mate is op dit moment nog onduidelijk.

Ook laat de Talpa-baas weten dat hij in zijn veertig jaar als ondernemer nog nooit een crisis van deze omvang heeft meegemaakt. "Dat onderstreept de ernst van de zaak. De wereld staat op zijn kop."

Via Talpa Network is De Mol eigenaar van televisiezenders als SBS6 en radiozender 538. Beide komen in financieel zwaar weer doordat bedrijven momenteel hun advertentiebudgetten bevriezen. Ook bezit hij e-commercetitels als vakantieveilingen.nl, die vanzelfsprekend zwaar getroffen worden door de coronacrisis.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.