Duffy heeft vanwege de situatie rondom het coronavirus voor het eerst in tien jaar een muzieknummer naar buiten gebracht. Ze heeft Something Beautiful zonder medeweten van haar platenmaatschappij gedeeld met BBC Radio 2-dj Jo Whiley, meldt de Welshe zangeres donderdag op Instagram.

In het bericht citeert Duffy de e-mail die ze aan Whiley stuurde. Ze vertelt hierin dat ze niet van plan is om Something Beautiful (te horen vanaf ongeveer 1 uur en 56 minuten) uit te brengen, maar met het nummer de mensen een hart onder de riem wil steken, nu de situatie rond het coronavirus de wereld in haar greep houdt.

"De mensen bij mijn platenmaatschappij zullen niet boos zijn", aldus de vertolkster van de hit Mercy uit 2008, wier volledige naam Aimee Anne Duffy is. "Het zijn geweldige mensen."

In februari maakte de 35-jarige Welshe zangeres na een lange mediastilte bekend dagenlang te zijn vastgehouden, verkracht en gedrogeerd.

In haar Instagram-bericht kondigt Duffy verder een interview over die situatie aan, zoals ze een maand eerder ook al deed. Omdat het de zangeres moeite kost om over het onderwerp te praten, zal dat schriftelijk plaatsvinden.

Beluister hier het nieuwe nummer van Duffy
150
Beluister hier het nieuwe nummer van Duffy

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.