De nieuwe Formule 1-regels gaan als gevolg van het coronavirus niet in vanaf 2021, maar 2022. Autosportbond FIA heeft donderdag gehoor gegeven aan de wens van de teams om de wijzigingen met een jaar uit te stellen.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

Eerder op de dag stemde Ferrari als tiende en laatste Formule 1-team in met het uitstel van de nieuwe technische regels en nu zijn ook de FIA en de Formule 1 zelf akkoord.

In een verklaring meldt de FIA dat de voor 2021 opgestelde financiële restricties wél van kracht blijven en dat de teams volgend jaar hun chassis van dit jaar zullen gebruiken.

De nieuwe regels moeten er onder meer voor zorgen dat inhalen makkelijker wordt en dat de auto's robuuster worden. Daarnaast krijgen alle teams te maken met een budgetlimiet, die dus wél volgend jaar al geldt.

Zo wil de F1 vanaf 2021 inhalen makkelijker maken
73
Zo wil de F1 vanaf 2021 inhalen makkelijker maken

Nog vijftien races over door corona

Het coronavirus heeft ertoe geleid dat het Formule 1-seizoen nog niet is begonnen. Door de Grands Prix van Australië, Bahrein, Vietnam en China werd al een streep gezet en donderdag kwamen daar Nederland, Spanje en Monaco bij.

De eerstvolgende race staat nu gepland op 7 juni in het Azerbeidzjaanse Bakoe. Op de kalender zijn nog vijftien van de 22 Grands Prix over, al wil de Formule 1 een aantal geschrapte races nog verschuiven.

Een seizoen moet minimaal acht races tellen om als officieel wereldkampioenschap te gelden.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.