In navolging van alle andere grotere Europese competities is ook de Turkse Süper Lig stilgelegd vanwege het coronavirus. De Turkse overheid heeft donderdag na veel kritiek alsnog ingegrepen.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

In tegenstelling tot alle andere competities werd in Turkije en Oekraïne recent nog gevoetbald. In Oekraïne werden onlangs al de komende duels afgelast en nu is in Turkije eveneens alsnog alles stilgelegd.

Sportminister Muharrem Kasapoglu maakte op een persconferentie bekend dat de Süper Lig in ieder geval tot april stilligt, net als alle andere sportcompetities in Turkije. Een exacte tijdspanne is niet genoemd.

Eerder op de dag had de internationale spelersvakbond FIFPro de Turkse competitie nog opgeroepen om de komende wedstrijden te schrappen. De vakbond zei dat verschillende spelers uit de Süper Lig hun beklag hadden gedaan over de situatie.

Eljero Elia van Istanbul Basaksehir was een van de spelers die niet blij waren met het aanvankelijke besluit om door te voetballen. Kritiek kostte middenvelder John Obi Mikel zelfs zijn contract bij Trabzonspor.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.