Vliegtuigbouwer Airbus maakt op dinsdag bekend zijn productie en assemblage in Frankrijk en Spanje stil te leggen. Vooralsnog geldt de maatregel tot het einde van de week.

De maatregel is vooral bedoeld om de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen op de werkvloer aan te scherpen. In het persbericht meldt Airbus verder de adviezen van gezondheidsorganisatie WHO in acht te neme. Medewerkers wordt aangeraden zoveel mogelijk vanuit huis te werken.

Concurrent Boeing heeft ondertussen bij de Amerikaanse overheid aangeklopt voor financiële ondersteuning, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Dit moet gedwongen ontslagen voorkomen en de schade bij toeleveranciers beperken.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.