Zeeuwse grensplaatsen en ook de Belgische minister Pieter de Crem (Binnenlandse Zaken, Veiligheid en Buitenlandse Handel) maken zich zorgen over het toenemende aantal Belgische horecatoeristen in Zeeuwse grensplaatsen.

De Crem roept Belgen via Twitter op om niet naar Nederland af te reizen om daar horeca te bezoeken.

In Nederlandse plaatsen die dicht tegen de grens met België liggen, zou het erg druk zijn, zo melden Belgische media. Het gaat onder andere om de Zeeuwse plaatsen Sluis, Terneuzen en Middelburg.

De horecagelegenheden in België zelf zijn vrijwel allemaal gesloten. De Belgische overheid legde deze maatregel op om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Minister De Crem meldt verder in zijn bericht op Twitter: "Dit virus stopt niet aan de grenzen."

Ook Jan Lonink, burgemeester van Terneuzen en voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland, maakt zich zorgen. "Er wordt in Nederland te weinig rekening gehouden met grensgebieden, terwijl in België een heel ander beleid wordt gevoerd", aldus Lonink in gesprek met PZC.

In de provincie Zeeland zijn in ieder geval openbare parkeerplaatsen gesloten. Ook zijn alle evenementen voor meer dan honderd mensen - net als in de rest van Nederland - verboden.