Reisorganisaties Corendon, Prijsvrij Vakanties en Sunweb Group hebben zaterdag besloten al hun reizen en cruises te annuleren. Voor Corendon geldt dat voor reizigers die vanaf zondag 15 maart tot en met dinsdag 31 maart zouden vertrekken. Prijsvrij en Sunweb laten per direct geen reizigers meer vertrekken en hanteren dezelfde voorlopige einddatum.

Klanten die worden geraakt door dit besluit worden geïnformeerd. Over reizen die na 31 maart vertrekken wordt later een besluit genomen. Sunweb heeft al wel laten weten dat vakanties naar Turkije zelfs tot 17 april niet doorgaan.

Corendon-CEO Steven van der Heijden zegt in een verklaring: "Verschillende landen hebben in de afgelopen dagen besloten om hun grenzen geheel of gedeeltelijk te sluiten. Dit betekent dat wij onze vakanties naar die bestemmingen niet meer kunnen uitvoeren. Naar alle waarschijnlijkheid gaan in de komende dagen nog meer landen beperkingen opleggen aan reizigers. Daarnaast vrezen wij dat we onze klanten op de vakantiebestemming op dit moment niet de vakantie kunnen bieden die ze mogen verwachten, als gevolg van de beperkingen die overheden ter plaatse opleggen of in de komende periode kunnen opleggen."

Mensen die momenteel met Corendon op vakantie zijn, vliegen vooralsnog op hun normale retourdatum terug. Ook reizigers van Sunweb kunnen vooralsnog wel terugvliegen op hun oorspronkelijke vluchtdatum, tenzij landen hun grenzen sluiten.

Klanten van de drie organisaties van wie de reis wordt geannuleerd, krijgen tegoed voor de betalingen die ze al hebben gedaan. Daarmee kan op een later moment een nieuwe vakantie worden geboekt.

Corendon verzoekt klanten om niet telefonisch contact op te nemen over annuleringen, vanwege 'extreme drukte' bij de klantenservice van het bedrijf.

Openbare leven in Nederland ligt grotendeels stil
59
Openbare leven in Nederland ligt grotendeels stil

Het coronavirus in het kort

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit aantal kan dalen bij goede voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen. Met voorzorgsmaatregelen kun je deze mensen beschermen.
  • Lees hier wat de belangrijkste voorzorgsmaatregelen zijn.