Een groep van 25 Nederlanders is in quarantaine geplaatst in een hotel in de Vietnamese kustplaats Hoi An, bevestigt een woordvoerder van TUI Nederland woensdag in gesprek met NU.nl.

De reizigers zijn in Vietnam in het kader van een groepsreis van reisorganisatie Kras Reizen, dat onderdeel is van TUI. Naast de 25 Nederlanders zouden ook twee buitenlandse reisgenoten in quarantaine zijn geplaatst.

Volgens de woordvoerder heeft de groep tijdens een binnenlandse vlucht in het vliegtuig gezeten met een persoon die mogelijk besmet is met het coronavirus.

De lokale autoriteiten hebben tests afgenomen. De reizigers moeten in het Cua Dai Beach Hotel blijven totdat de uitslag daarvan bekend is.

De groep is door de lokale overheid niet in het hotel geplaatst dat zij tijdens hun geplande reis aan zouden doen. TUI Nederland meldt dat het het door Vietnam uitgekozen hotel niet geschikt vindt voor zijn reizigers. De reisorganisatie en het ministerie van Buitenlandse Zaken houden de situatie in de gaten en willen zo snel mogelijk duidelijkheid voor hun gasten.

TUI staat via sms in contact met de groep reizigers en hun reisleider.

Nederlanders in gesloten Italië: 'Alleen met formulier de straat op'
220
Nederlanders in gesloten Italië: 'Alleen met formulier de straat op'

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper een besmettingsgevaar.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit aantal kan dalen bij goede voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen. Met voorzorgsmaatregelen kun je deze mensen beschermen.
  • Lees hier wat de belangrijkste voorzorgsmaatregelen zijn.