Het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund wordt woensdag zonder publiek gespeeld. Er wordt geen risico genomen met betrekking tot het coronavirus. Datzelfde geldt in de Franse Ligue 1 voor alle wedstrijden die tot 15 april op het programma staan.

Naar verluidt was verplaatsing van PSG-Dortmund ook een optie, maar in overleg met de Franse politie is besloten om geen toeschouwers toe te laten in het Parc des Princes.

Datzelfde besluit werd iets later op de dag genomen met betrekking tot de Franse competitie en de wedstrijden van de nationale ploeg. Tot 15 april zijn geen of maximaal duizend supporters welkom. De clubs mogen zelf tot een maximum van duizend besluiten of ze fans toelaten en krijgen - als de situatie dat toelaat - ook op de optie om wedstrijden uit te stellen.

PSG kreeg afgelopen weekend al te maken met maatregelen vanwege het COVID-19-virus. Zaterdag ging de competitiewedstrijd tegen RC Strasbourg niet door, wat betekende dat de Franse topclub geen ideale voorbereiding op het duel met Dortmund beleefde.

PSG verloor de heenwedstrijd tegen Dortmund in de achtste finales van de Champions League met 2-1 en moet in eigen huis dus winnen om de kwartfinales te halen. Het duel begint woensdag om 21.00 uur.

Samenvatting Borussia Dortmund-Paris Saint-Germain (2-1)
1
Video
Samenvatting Borussia Dortmund-Paris Saint-Germain (2-1)

Ook Bundesliga-duels zonder publiek?

Het coronavirus heeft inmiddels tot een flink aantal maatregelen geleid in het voetbal. In Italië werden al veel duels zonder publiek afgewerkt en volgens buitenlandse media staan de wedstrijden in Duitsland voor eenzelfde scenario.

Bovendien greep de FIFA maandag ook in Azië in. De Aziatische WK-kwalificatieduels die eind maart en begin juni op het programma stonden, zijn uitgesteld. Het gaat om wedstrijden richting het WK van 2022 in Qatar.

Verder heeft de Japanse voetbalbond de start van de J. League, het hoogste niveau in het Aziatische land, nog verder uitgesteld. Er zullen in ieder geval deze maand nog geen wedstrijden worden gespeeld. Eerder waren alle duels tot half maart al voorlopig geschrapt.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper een besmettingsgevaar.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit cijfer daalt echter door alle voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meesten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen.