Blijf in ons liveblog op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus in binnen- en buitenland.
Turkije verscherpt maatregelen na oplaaiing coronavirus
Turkije haalt de teugels aan in de strijd tegen het coronavirus. Het land telde de afgelopen dagen voor het eerst in drie weken meer dan duizend nieuwe besmettingen op één dag.

Quarantainemaatregelen worden voorlopig dagelijks gehandhaafd, reizigers naar het buitenland worden nauwlettend in de gaten gehouden en maatregelen rondom bruiloften en uitvaarten worden aangescherpt, meldt het ministerie van Gezondheid.
2 uur geleden
Meer dan zesduizend besmettingen in Mexico
Het Mexicaanse ministerie van Volksgezondheid meldt dat er de afgelopen 24 uur 6.148 nieuwe besmettingen en 857 nieuwe sterfgevallen zijn geregistreerd. 

In totaal zijn er in Mexico nu 449.961 besmettingsgevallen en 48.869 doden. Alleen de VS en Brazilië hebben momenteel meer sterfgevallen.
2 uur geleden
Brazilië meldt meer dan 50.000 besmettingen
In Brazilië zijn sinds gisteren 51.603 mensen positief getest op het coronavirus. Het zijn er een stuk meer dan een dag eerder, toen er nog 16.641 nieuwe besmettingen werden gemeld. In totaal zijn  nu meer dan 2,8 miljoen Brazilianen besmet geraakt. 

Het aantal doden nam met 1.154 toe tot 95.819, waardoor momenteel alleen de VS meer doden heeft geregistreerd. Ook dit aantal is een stuk meer dan gisteren, toen er 561 doden werden bevestigd. 

Inmiddels zijn ook acht ministers van het kabinet van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro positief getest op het virus, onder wie Bolsonaro zelf.
2 uur geleden
Honderden vrouwen en meisjes in Peru vermist sinds uitbraak coronapandemie
Meer dan negenhonderd vrouwen en meisjes in Peru zijn sinds het begin van de coronapandemie vermist geraakt. Dat meldt een Peruaanse topfunctionaris die gespecialiseerd is in vrouwenrechten. De functionaris noemt de cijfers "alarmerend" en wil dat er een nationaal register voor vermiste personen wordt opgericht.

In totaal zijn er in Peru 915 vermiste personen, onder wie 606 meisjes en 309 volwassen vrouwen, als vermist opgegeven tussen 16 maart en 30 juni.

Gevreesd wordt dat ze het slachtoffer zijn geworden van sekshandel, huiselijk geweld of vrouwenmoord. In de maand juli zou het aantal vermissingen mogelijk zelfs zijn opgelopen tot twaalfhonderd. Lees hier verder. 
4 uur geleden
Ajax werd getroffen door coronavirus: 'Maar niemand is meer besmet'
Dertien mensen bij Ajax zijn besmet geweest met het coronavirus, zo meldt De Telegraaf dinsdag. Het gaat om spelers en stafleden uit het eerste en tweede elftal van de club uit Amsterdam.

"Het klopt dat een aantal spelers en stafleden het coronavirus heeft gehad", zegt woordvoerder Miel Brinkhuis tegen de krant. Hij kan de aantallen niet bevestigen en gaat ook niet in op namen.
4 uur geleden
Bertens beslist uiterlijk maandag over deelname aan US Open
Kiki Bertens maakt uiterlijk maandag bekend of ze deelneemt aan de US Open. De nummer zeven van de wereld twijfelt vanwege de coronacrisis nog of ze afreist naar New York, zo laat haar coach Elise Tamaëla dinsdag weten aan NU.nl.

Op het tenniscomplex in New York, waar de US Open op 31 augustus begint, gelden strenge restricties. Zo is er geen publiek welkom en moeten spelers uit andere werelddelen na aankomst twee weken in quarantaine. Titelverdediger bij de mannen, Rafael Nadal, liet eerder vanavond weten dat hij het toernooi laat schieten.
4 uur geleden
Garanties op vakantievouchers uitgebreid naar heel 2020
Alle vakantievouchers die dit jaar worden uitgegeven vanwege de coronacrisis vallen onder de garantie van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), heeft de organisatie dinsdag besloten. De garantie houdt in dat als een reisbureau dat bij de SGR is aangesloten failliet gaat, de SGR zorgt dat de reiziger de voucher toch nog kan gebruiken of zijn of haar geld terug kan krijgen.

Tot dusver was het zo dat deze garantie alleen gold voor reizen die vóór 16 maart geboekt waren. Dinsdag is besloten om de garantie ook toe te passen voor reizen die na 16 maart zijn of worden geboekt. Lees hier meer.
4 uur geleden
Het belangrijkste coronanieuws van vandaag
Binnenland:
  • Er zijn vorige week 2.588 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat is bijna een verdubbeling van de voorgaande week (1.329). Het percentage geteste personen dat positief test, is gestegen van 1 procent naar 2.3 procent.
  • Vandaag werden nog eens 485 nieuwe ziektegevallen gesignaleerd, en steeg ook het aantal ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners. Het aantal coronapatiënten op de ic's daalde wel, naar 26.
  • Door de stijgende coronacijfers kondigden premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge aan donderdag met een persconferentie te komen. Mogelijk worden er regionale maatregelen genomen.
  • Morgen starten Amsterdam en Rotterdam met een lokale mondkapjesplicht, maar de steden zijn niet van plan mensen meteen te gaan beboeten. "We willen eerst coachend handhaven."
Buitenland
  • Booking.com wil een kwart van het personeel ontslaan. Er werken ruim zeventienduizend mensen, waarvan 5.500 op het hoofdkantoor in Amsterdam.
  • Turkije heeft aangekondigd de coronamaatregelen aan te scherpen. Zo wordt er voortaan dagelijks gehandhaafd op quarantainemaatregelen en worden de teugels bij bruiloften en uitvaarten aangehaald.
  • De Franse wetenschappelijke raad benadrukt dat Frankrijk op korte termijn de controle over het coronavirus kan verliezen. Volgens de officiële cijfers neemt het aantal nieuwe besmettingen snel toe. De raad ziet dat burgers maatregelen minder goed naleven.