Blijf in ons liveblog op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus in binnen- en buitenland.
Ruim 13 miljoen besmettingen wereldwijd
In een week tijd is het aantal coronabesmettingen wereldwijd met bijna 1 miljoen toegenomen naar 13.026.225, blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins University. De meeste besmettingen zijn vastegesteld in de Verenigde Staten, Brazilië en India. 

De WHO waarschuwde eerder op maandag dat het coronavirus nog veel erger kan worden. "Als ik eerlijk ben, dan gaan veel landen de verkeerde kant op", zei WHO-hoofd Tedros Adhanom Grebreyesus. "En dan blijft het coronavirus publieke vijand nummer één."
één uur geleden

Franse zorgmedewerkers krijgen 8 miljard euro voor loonsverhoging
De Franse regering investeert 8 miljard in de salarissen van zorgmedewerkers, zo laat de Franse premier Jean Castex maandag weten. De salarisverhoging is bedoeld als steun in de rug voor de zorgmedewerkers in de strijd tegen het coronavirus. Verpleegkundigen en verzorgers krijgen er gemiddeld maandelijks 183 euro bij. Ook het salaris van artsen in de openbare sector gaat omhoog. Lees hier meer. (Foto: Pro Shots)

 

6 uur geleden
Het belangrijkste coronanieuws van maandag 13 juli

Nederland:
 • Er liggen 24 coronapatiënten op de Nederlandse intensive cares, net zoveel als zondag. Op andere ziekenhuisafdelingen worden 94 coronapatiënten behandeld.
 • Zorginstituut Nederland stelt dat gezondheidsminister Tamara van Ark de herstelzorg voor ernstig zieke COVID-19-patiënten tijdelijk ruimer moet vergoeden vanuit de basisverzekering.
 • Gedetineerden mogen vanaf 1 augustus ook kinderen die ouder zijn dan vier jaar op bezoek ontvangen.
 • De drukte bij retail en recreatiegelegenheden is weer bijna op hetzelfde niveau als in januari, dus voor de lockdown. Al is het vergeleken met juli vorig jaar nog wel een stuk rustiger.
 • De strandpaviljoens mogen dit jaar bij wijze van uitzondering in de winter op het strand blijven staan. Dit betekent niet dat de strandpaviljoens ook gasten kunnen blijven ontvangen in de winter.
 • De Europese Commissie heeft ingestemd met de voorgenomen staatssteun ter waarde van 3,4 miljard euro voor KLM. Ruim 2400 personeelsleden hebben zich ingeschreven voor een vrijwillige vertrekregeling.
 • Jumbo sluit ondanks de versoepelingsmaatregelen circa een kwart van de filialen van restaurantketen La Place.
 • Verf-en coatingconcern AkzoNobel heeft in de afgelopen maanden de vraag naar verf voor in en rondom het huis flink zien toenemen.
 • TINA - De Tina Turner Musical en Lazarus, beide producties van Stage Entertainment Nederland, keren weer terug in het theater. De versoepelingen van de coronamaatregelen biedt ruimte voor een snellere terugkeer.

Internationaal:
 • De WHO waarschuwt dat pandemie coronavirus nog veel erger kan worden. "Als ik eerlijk ben, dan gaan veel landen de verkeerde kant op", zei WHO-hoofd Tedros Adhanom Grebreyesus. "En dan blijft het coronavirus publieke vijand nummer één."
 • Amerikaanse autoriteiten melden meer dan 56.000 nieuwe besmettingen in de Verenigde Staten. Daarmee is het land officieel de 3,3 miljoen besmettingen gepasseerd.
 • Bijna 10 miljoen kinderen keren mogelijk nooit meer naar school terug als gevolg van de coronapandemie, schrijft hulporganisatie Save the Children maandag. Vooral meisjes, kinderen in conflictgebieden, vluchtelingenkinderen en kinderen met een beperking zouden zwaar getroffen worden door het tijdelijk gestopte onderwijs.
 • Disneyland Hongkong gaat woensdag opnieuw dicht vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen in Hongkong. Het attractiepark was nog niet eens een maand open na een eerdere sluiting vanwege de pandemie.
 • Tientallen miljonairs en miljardairs van over de hele wereld hebben een brief ondertekend waarin ze hun overheden vragen om rijken zwaarder te belasten. Ze schrijven dat geld nu en de komende jaren hard nodig zal zijn door de coronacrisis, en dat ze overheden daarmee graag te hulp schieten.