Blijf in ons liveblog op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus in binnen- en buitenland.
Frankrijk bestempelt Parijs opnieuw als 'rode zone'
De Franse regering heeft de regio's Parijs en Bouches-du-Rhône bestempeld als 'rode zone', vanwege de toename in het aantal COVID-19-infecties.

In beide gebieden is er een verhoogd risico om het coronavirus op te lopen. Met het besluit van de regering kunnen lokale autoriteiten nu regels introduceren die het reisverkeer van inwoners kan beperken. Ook kunnen gebouwen en bedrijven worden gesloten waar een COVID-19-uitbraak was.

De laatste twee weken is het aantal besmettingen in Frankrijk sterk toegenomen. In de laatste 24 uur kwamen er meer dan 2.500 besmettingen bij. Het Verenigd Koninkrijk besloot gisteren voor Frankrijk, naast Nederland en Malta, een quarantaineplicht in te voeren.
een paar seconden geleden
Bijna 30 nieuwe besmettingen in Nieuw-Zeeland, Auckland langer in Lockdown
Nieuw-Zeeland meldt 29 nieuwe besmettingen. Volgens premier Jacinda Ardern is gaat het om één cluster, maar is niet duidelijk waar de personen de besmettingen hebben opgelopen.

Om de uitbraak in het land te remmen, wordt de lockdown in miljoenenstad Auckland met twaalf dagen verlengd. Ardern verwacht desondanks dat de komende dagen nog meer besmettingen worden waargenomen. "De cluster zal groeien voordat wij het kunnen laten krimpen."

De besmettingen zijn gesignaleerd daags nadat het land meldde dat al honderd dagen geen nieuwe ziektegevallen waren waargenomen. De Nieuw-Zeelandse pers sluit niet uit dat de aanstaande parlementaire verkiezingen, die gepland staan op 19 september, worden uitgesteld. Ardern zegt dat daar nog geen beslissing over is genomen.
7 uur geleden
Het belangrijkste coronanieuws van donderdag 13 augustus

Nederland
  • Het aantal bevestigde coronabesmettingen in Nederland is sinds gisteren met 577 toegenomen. Het aantal besmettingen ligt lager dan gisteren. Toen werden er 654 besmettingen gemeld. 
  • Het aantal patiënten met corona op de Nederlandse intensive cares (ic's) is in de afgelopen 24 uur met vier afgenomen. In totaal liggen er nu 31 coronapatiënten in Nederland op de ic.
  • Hoewel de coalitiepartijen erkennen dat de politiek woensdag een slechte beurt heeft gemaakt toen zij wegliepen bij de stemmingen over opslag voor zorgpersoneel, verdedigen ze de actie.
  • Analisten van de Rabobank rekenen op een krimp van het bbp in Nederland van 8 procent in het tweede kwartaal, terwijl ING in het basisscenario uitgaat van een terugval van 10 tot 11 procent.
  • In het asielzoekerscentrum in Delfzijl zijn zeker twaalf bewoners besmet met het coronavirus. De besmette bewoners zijn in isolatie geplaatst. De overige bewoners verblijven in quarantaine.
  • In de teststraat die donderdag op Schiphol in gebruik is genomen, heeft de GGD op de eerste dag 67 coronatests afgenomen. Het gaat om ongeveer 35 procent van de reizigers die voor de COVID-19-test in aanmerking kwamen.

Internationaal
  • India maakt melding van ruim 67.000 nieuwe besmettingen: een recordaantal. In de laatste twintig dagen werden vrijwel constant 50.000 nieuwe besmettingen gemeld. In het land zijn tot dusver 46.000 coronapatiënten overleden. 
  • Het Franse ministerie van Volksgezondheid heeft de afgelopen 24 uur 2.669 nieuwe besmettingen gemeld. Het is het hoogste aantal besmettingen in een dag tijd sinds de lockdown.
  • Volgens de wereldgezondheidsorganisatie WHO kost de coronapandemie per maand zo'n 375 miljard dollar (omgerekend 317 miljard euro) per maand.