Blijf in ons liveblog op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus in binnen- en buitenland.
Opnieuw verbod op alcoholverkoop in Zuid-Afrika
In Zuid-Afrika zijn de coronamaatregelen weer aangescherpt, laat president Cyril Ramaphosa zondagavond weten. Zo geldt er weer een verbod op de verkoop van alcohol, zijn gezichtsmaskers in het openbaar verplicht en geldt er tussen 21.00 en 4.00 uur een avondklok. 

Met het verbod op het verkopen van alcohol hoopt het land het aantal alcoholgerelateerde incidenten terug te dringen, zodat de druk op ziekenhuizen afneemt. "We hebben elk ziekenhuisbed hard nodig", aldus Ramaphosa. In Zuid-Afrika zijn 108 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus en zijn er ruim 275.000 besmettingen vastgesteld.
3 uur geleden
Mexicaans totaal aantal doden door coronavirus passeert Italië
Mexico noteert zondag 276 nieuwe overledenen als gevolg van het coronavirus. Daarmee komt het aantal coronadoden in het land op 35.006, waarmee Mexico meer doden telt dan Italië (34.954).

Mexico is daarmee het op drie na zwaarst getroffen land door het coronavirus. Alleen in het Verenigd Koninkrijk (44.904), Brazilië (72.100) en de Verenigde Staten (135.171) hebben meer doden te betreuren. Lees hier meer.
gisteren om 23:50
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is zondag buiten het presidentieel paleis gezien. De president werd enkele dagen geleden positief getest op het coronavirus.
Bolsonaro buiten paleis gezien na positieve coronatest
Bolsonaro buiten paleis gezien na positieve coronatest
gisteren om 23:50
Het belangrijkste coronanieuws van zondag 12 juli:

Nederland
  • Zo'n 150 mensen demonstreerden vandaag in Den Haag tegen de coronamaatregelen. De actie verliep voor zover bekend zonder incidenten.
  • Het aantal patiënten met het coronavirus dat vandaag op een ic-afdeling ligt is 24, 2 minder dan gisteren. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Volgens voorzitter Ernst Kuipers is de ic-bezetting nu al een maand lang stabiel op een "laag niveau".
  • In Amstelveen en Prinsenbeek zijn in de nacht van zaterdag op zondag illegale feesten beëindigd door de politie. De evenementen, waar honderden bezoekers op afkwamen, zijn niet toegestaan door de coronamaatregelen die op dit moment in het land gelden.

Buitenland
  • De Amerikaanse president Donald Trump is gisteren voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus in het openbaar gespot met een mondkapje. Hij droeg de gezichtsbescherming tijdens een bezoek aan een militair ziekenhuis in de staat Maryland.
  • Hongarije gaat mensen die terugkeren vanuit het buitenland strenger controleren. Hongaren die komen uit landen die worden aangewezen als 'geel' of 'rood' risicogebied, moeten een gezondheidscontrole ondergaan bij de grens en moeten verplicht in quarantaine. 
  • De Indiase regering meldt vandaag een recordpiek in het aantal besmettingen met het coronavirus. In de laatste 24 uur werden 28.637 nieuwe besmettingen gerapporteerd. In India zijn nu bijna 850.000 besmettingen gerapporteerd. Het land is daarmee Rusland voorbij.
  • De Verenigde Staten hebben vandaag een nieuw record bereikt in het aantal nieuwe coronabesmettingen. De stijging is deels te wijten aan een recordaantal besmettingen in Florida: daar werden zondag zo'n 15.300 nieuwe besmettingen geregistreerd.