Blijf hier op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen over het coronavirus in binnen- en buitenland.
Nul nieuwe besmettingen in Melbourne, eerste keer sinds juni
De Australische stad Melbourne meldt maandag voor het eerst sinds juni nul positieve tests. De deelstaat Victoria, waar Melbourne de hoofdstad van is, telt de meeste coronabesmettingen van heel Australië.

Melbourne is dan ook onder een strenge lockdown sinds begin augustus en afgelopen weekend werd nog besloten versoepelingen uit te stellen. Dit omdat in een voorstad van Melbourne nieuwe besmettingen opdoken.

Ruim 15.000 mensen in en om de voorstad zijn getest en alle resultaten blijken negatief. Inwoners van Melbourne hopen dat er hierdoor eindelijk een versoepeling van de lockdown in zicht is.
3 uur geleden
Het belangrijkste coronanieuws zondag 25 oktober

Binnenland:
  • Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt zondag 10.211 positieve coronatests. Niet al deze coronapatiënten zijn ook in het afgelopen etmaal geregistreerd. Door een storing in de computersystemen van de GGD's waren de gerapporteerde cijfers van zaterdag incompleet. De ontbrekende data zijn verwerkt in de cijfers van zondag. Gemiddeld werden dit weekend 9.440 positieve tests per dag gemeld.
  • Het afgelopen etmaal zijn er 191 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen en 28 op de intensive care, laat het LCPS weten. In totaal liggen er nu 2.147 Nederlandse coronapatiënten in de ziekenhuizen, 32 meer dan een dag eerder. Daarvan liggen er 1.657 buiten de intensive care, 43 meer dan een dag eerder. Op de ic's liggen er 490 coronapatiënten (waarvan twee in Duitsland), 11 minder dan de dag daarvoor. 
  • De politie heeft zondagnacht een eind gemaakt aan een groot illegaal feest in Hilversum. Meer dan driehonderd mensen waren afgekomen op het illegale dancefeest.

Buitenland:
  • Het aantal vastgestelde besmettingen in Frankrijk is zondag met een recordaantal gestegen: 52.010. Zaterdag werden nog 45.422 positieve tests gemeld. 
  • In Italië stijgen de besmettingscijfers ook. Hierdoor heeft premier Giuseppe Conte de landelijke coronavirusbeperkingen aangescherpt. Bioscopen, theaters, sportscholen en zwembaden moeten allemaal sluiten volgens de nieuwe regels, die maandag van kracht worden. Verder moeten restaurants en cafés om 18.00 uur stoppen met serveren, zei het kantoor van de premier. 
  • In verschillende landen zijn nieuwe maatregelen afgekondigd, omdat op veel plaatsen de besmettingscijfers snel oplopen. Zo wil de Spaanse regering bijvoorbeeld een avondklok tot volgend jaar mei. Hier een overzicht.
  • Het Robert Koch-Institut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, is in de nacht van zaterdag op zondag bestookt met brandbommen, meldt de Berlijnse politie. Een onbekend aantal mensen zouden flessen met brandbaar materiaal tegen de gevel van het RKI hebben gegooid. Een medewerker heeft de vlammen kunnen doven. Er vielen geen gewonden en de schade aan het gebouw heeft zich beperkt tot een gesneuvelde ruit, laat de politie weten.